Waarom je ieder jaar een nieuwe website nodig hebt

websiteMensen die met hun bedrijf een online aanwezigheid willen hebben wordt geadviseerd om ieder jaar een nieuwe website te laten maken. Dit wil niet zeggen dat je de webdesign totaal nieuw moet laten maken, maar jaarlijks wat vernieuwingen laten implementeren is wel aan te raden. Op technologisch gebied gaan de ontwikkelingen de laatste jaren razendsnel.

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je website met de tijd meegaat. Er zijn meerdere redenen te bedenken dat dit noodzakelijk is. In het volgende artikel zullen we er een aantal bespreken.

Technische mogelijkheden optimaal benutten

Als we naar de laatste jaren kijken, dan is er behoorlijk wat veranderd wat betreft de technische mogelijkheden op apparaten waarmee we het internet bekijken. Vooral op het gebied van mobiele telefoons is steeds meer mogelijk. Met een goede website zorg je ervoor dat je deze technische mogelijkheden optimaal kunt benutten. Een nieuwe website wordt zo mooi mogelijk op de nieuwste apparaten weergegeven. Door nieuwe technieken te implementeren wordt de weergave mooier en de laadtijden korter.

Google houdt van regelmatige updates

googleMensen die enigszins verstand hebben van marketing via internet, die weten dat alleen een mooie website hebben niet voldoende is om online de juiste doelgroep te bereiken. Men moet er ook voor zorgen dat de website goed gevonden kan worden in Google. Door deze noodzakelijkheid ontstaat er nog een reden waarom je ieder jaar een nieuwe website nodig hebt. Google houdt namelijk van regelmatige updates. Door het design en de content van een website regelmatig te laten vernieuwen laat je aan Google zien dat deze actueel is en word je beloond met betere rankings.

Online marketing blijven optimaliseren

Grote internationale bedrijven die bekend staan om hun marketing, die veranderen constant de wijze waarop zij hun doelgroep proberen te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan de vele verschillende reclamespotjes die merken als Coca Cola, Mc Donalds en Heineken inmiddels hebben uitgebracht. Ook bij het gebruik van online marketing is het slim om bezig te blijven met optimaliseren. Ieder jaar je website een nieuw design geven en andere essentiële onderdelen vervangen is hier onderdeel van.