Steeds vaker werknemers uit het buitenland

Nederland zit in een zeer goede periode. Er wordt heel erg veel groei geboekt door bedrijven en ook de huizenmarkt staat op knappen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar wat er in Amsterdam gebeurd op dit vlak, dan weet je genoeg. De prijzen stijgen de pan uit. Vanaf een afstand gezien is dit natuurlijk helemaal van de gekken, maar het is wel een teken dat het goed met onze economie gaat. 

handelenNu staan wij als Nederland natuurlijk bekend om onze banden met het buitenland, we hebben altijd aan handel gedaan met andere landen. Dit is 1 van de sterke punten van ons land. Veel bedrijven willen hun diensten bijvoorbeeld gaan aanbieden in een ander Europees lans, want met de Euro en de open grenzen liggen er natuurlijk veel kansen voor Nederlandse bedrijven. Maar toch vormt de taal vaak een barrière. Kijk je bijvoorbeeld naar een markt als Frankrijk of Italië, dan is het toch prettig dat je iemand in huis hebt die de taal goed beheerst. Dit maakt zaken doen in die landen een stuk eenvoudiger. Alhoewel er natuurlijk ook in Nederland mensen te vinden zijn die de taal goed spreken, kiezen bedrijven er steeds vaker voor om iemand uit het land te halen. Soms zal die persoon ervoor moeten verhuizen naar Nederland (dat is natuurlijk een behoorlijke grote stap), maar het komt ook voor dat het gaat om het oprichten van een nieuwe divisie in het andere land. De werknemer kan dan gewoon in eigen land blijven.

Cursus doen om Nederland te leren spreken

Het is natuurlijk niet altijd nodig voor een buitenlandse werknemer om Nederland te leren. Vaak wordt er binnen een bedrijf dat internationaal opereert ook wel Engels gesproken. Maar als iemand uit het buitenland naar Nederland komt voor een job en hier ook komt wonen, dan wil die persoon wellicht dutch courses in Rotterdam volgen om de taal beter te leren spreken. Als je echt een leven in Nederland wilt opbouwen, is het natuurlijk wel belangrijk dat je de taal spreekt. Ook met het opvoeden van kinderen etc. is Nederland toch echt de voertaal, alhoewel veel Nederlanders natuurlijk ook Engels spreken. Zeker in de grotere steden zoals Rotterdam & Amsterdam.